Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Piernik sułtański"
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8016
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 291
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 107
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2175
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 693
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8016
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 291
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 107
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2175
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 693
Składniki
ciasta (oprócz polewy) zmiksować na gładką masę, odstawić na dobę do lodówki. Zimne ciasto podzielić na cztery części, każdą piec oddzielnie w podłużnej blasze ok. 45 minut w temperaturze 180°C.
Mleko zagotować w rondlu, dosypać cukier i kaszę, gotować do zgęstnienia.
Miękkie masło utrzeć na puszystą masę, do- dając porcjami ugotowaną i schłodzoną kaszę mannę. Gotowy krem skropić aromatem waniliowym i delikatnie wymieszać z drobno posiekanymi bakaliami.
Wystudzone placki piernika przekładać na przemian kremem i powidłami. Każdą warstwę mocno docisnąć. Wierzch udekorować polewą czekoladową. Ciasto podawać mocno schłodzone.
ok. 100 minut.Źródło: Twoje Imperium