Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i puszysty piernik który przygotujesz bez użycia miksera dosłownie w 5 minut, po upieczeniu polej polewą czekoladową i posyp płatkami migdałowymi. Polecam.
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 29
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 1969
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 29
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 1969
Składniki
Do miski przesiej mąkę z sodą, kakao, dodaj cukier i przyprawę do piernika. Wymieszaj.
Następnie dodaj jajka, olej, mleko i miód. Ponownie wymieszaj do połączenia składników.
Ciasto przełóż do keksówki i wstaw do nagrzanego do 180 st. piekarnika i piec około 40-45 minut lub do suchego patyczka.
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej ze śmietaną i polej wystudzony piernik, wierzch posyp płatkami migdałowym. Polecam.