Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Piernik z bakaliami"
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 102
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1844
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 228
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6325
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 102
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1844
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 228
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6325
Składniki
Miód, cukier oraz tłuszcz podgrzej mieszając aż wszystkie się połączą. Migdały posiekaj, morele pokrój w kostkę. Wrzuć do miski, dodaj skórkę pomarańczową oraz 1 łyżkę mąki, wymieszaj. Pozostałą mąkę przesiej i wymieszaj z proszkiem do pieczenia oraz kakao.
Do miski wlej przestudzony miód z cukrem i tłuszczem. Dodaj przyprawę do piernika oraz cynamon, zmiksuj. Wciąż miksując dodawaj po jednym jajku. Nie przerywając miksowania stopniowo dodawaj suche oraz mleko. Na koniec wsyp bakalie, wymieszaj łyżką.
Migdały oraz wiśnie przekrój na pół. Prostokątną blachę (o wym. 35x24 cm) wyłóż papierem do pieczenia i wlej do niej ciasto. Na wierzchu rozłóż wiśnie oraz migdały tworząc kwiatki. Piecz 30-40 minut w temp. 180°C. Gdy wystygnie, posyp pistacjami.
70 minut. Porcja: 350 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie