Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Piernik z bakaliami"
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 138
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 263
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 370
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 106
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 107
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 138
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 263
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 370
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 106
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 107
Składniki
Rodzynki namocz w gorącej wodzie. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, sodą i przyprawą. Jajka wbij do miski, dodaj olej, cukier, miksuj 5 minut. Wlej miód, wymieszaj.
Stopniowo wsypuj suche, miksuj. Rodzynki odsącz, obtocz w mące. Do masy wsyp orzechy i rodzynki, wymieszaj łyżką. Blachę wyłóż papierem do pieczenia, wlej masę, piecz przez 40 minut w 180°C, wyjmij, wystudź.
Czas: 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień