Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dostałam przepis od znajomej i postanowiłam go wypróbować. Ciasto wyszło rewelacyjne, pulchniutkie i smaczne. Zajadała się nim cała rodzina.
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2742
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3918
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 761
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2742
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3918
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 761
Składniki
Rozdzielić białko od żółtek. Białka ubić na sztywno.
Do żółtek dodać cukier – utrzeć, potem masło, następnie miód.
Po utarciu stopniowo dodawać mleka, potem sztywne białko, wreszcie zmieszaną z sodą mąkę. Na końcu kakao, przyprawę i bakalie.
Piec w temp. 150C, po wyrośnięciu zwiększyć temperaturę. Po 35 min sprawdzić patyczkiem stan ciasta.
U mnie ciasta wyszło na dwie małe blaszki, początkowo wydawało mi się, że na dwie jest go za mało ale ciasto rośnie w czasie pieczenia i robi się wysokie więc na jedną małą blaszkę jest go stanowczo za dużo. SMACZNEGO:)