Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9123
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9123
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Masło na ciasto zmiksuj z cukrem, miodem, żółtkami i śmietaną.
Połącz z mąką przesianą z sodą i kakao oraz z przyprawą i migdałami.
Ciasto przełóż do natłuszczonej i wysypanej mąką podłużnej formy.
Piecz godzinę w piekarniku o temperaturze 180 stopni C.
Wystudź, przekrój w poprzek na połowę.
Miękkie masło na krem (powinno mieć temperaturę pokojową) utrzyj z cukrem pudrem.
Cały czas ucierając, dodawaj po łyżce mascarpone, na końcu dodaj też skórkę z cytryny.
. Przygotowaną masą przełóż blaty.
Posmaruj nią też wierzch i boki ciasta.