Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Piernik z marcepanem"
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5256
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 825
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11674
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5044
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1288
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5256
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 825
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11674
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5044
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1288
Składniki
Pół szklanki wody, kakao, miód, przyprawę do piernika, cynamon, cukier i margarynę zagotuj, ostudź. Dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i żółtka, zmiksuj.
Białka ubij na sztywno ze szczyptą soli. Dodaj do ciasta, wymieszaj. Wsyp płatki migdałowe. Wlej do formy keksowej. Piecz godzinę w temp. 160°C. Ostudź, przekrój na trzy placki.
Marcepan zagnieć, rozwałkuj na wielkość placka. Spodni placek posmaruj powidłami śliwkowymi. Ułóż drugie ciasto, marcepan i ostatni placek. Udekoruj.
<strong>Przepis przysłała Alina Waliczek z Dzimierza.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie