Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Piernik z marcepanem"
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 791
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 95
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 186
Polecam, pychota.
Odsłon: 472
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 272
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 791
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 95
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 186
Polecam, pychota.
Odsłon: 472
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 272
Składniki
Pół szklanki wody, kakao, miód, przyprawę do piernika, cynamon, cukier i margarynę zagotuj, ostudź. Dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i żółtka, zmiksuj.
Białka ubij na sztywno ze szczyptą soli. Dodaj do ciasta, wymieszaj. Wsyp płatki migdałowe. Wlej do formy keksowej. Piecz godzinę w temp. 160°C. Ostudź, przekrój na trzy placki.
Marcepan zagnieć, rozwałkuj na wielkość placka. Spodni placek posmaruj powidłami śliwkowymi. Ułóż drugie ciasto, marcepan i ostatni placek. Udekoruj.
<strong>Przepis przysłała Alina Waliczek z Dzimierza.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie