Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Piernik z marcepanem"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5666
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 953
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 247
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 36572
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 112
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5666
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 953
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 247
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 36572
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 112
Składniki
Pół szklanki wody, kakao, miód, przyprawę do piernika, cynamon, cukier i margarynę zagotuj, ostudź. Dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i żółtka, zmiksuj.
Białka ubij na sztywno ze szczyptą soli. Dodaj do ciasta, wymieszaj. Wsyp płatki migdałowe. Wlej do formy keksowej. Piecz godzinę w temp. 160°C. Ostudź, przekrój na trzy placki.
Marcepan zagnieć, rozwałkuj na wielkość placka. Spodni placek posmaruj powidłami śliwkowymi. Ułóż drugie ciasto, marcepan i ostatni placek. Udekoruj.
<strong>Przepis przysłała Alina Waliczek z Dzimierza.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie