Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Piernikowe witrażyki"
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałą i szybką zakąskę świąteczną. Z...
Odsłon: 1354
Witam serdecznie Kochani :-) Dzisiaj podrzucam przepis na wspaniałe kotlety m...
Odsłon: 12386
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15532
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałą i szybką zakąskę świąteczną. Z...
Odsłon: 1354
Witam serdecznie Kochani :-) Dzisiaj podrzucam przepis na wspaniałe kotlety m...
Odsłon: 12386
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15532
Składniki
Masło stop z cukrem i miodem, ostudź. Do mąki wsyp sodę, przyprawę do piernika, wlej masę miodową, wbij jajko, zagnieć.
Landrynki drobno potłucz. Ciasto rozwałkuj, szklanką wytnij krążki. Zrób w nich dziurki, ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Do dziurek wsyp landrynki, piecz około 15 min w temp. 180°C (jeżeli papier się przykleił do pierniczków, lekko zwilż je wodą i delikatnie papier zdejmij).Źródło: Chwila dla Ciebie