Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Piernikowe witrażyki"
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 24
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 264
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1181
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 116
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 24
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 264
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1181
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 116
Składniki
Masło stop z cukrem i miodem, ostudź. Do mąki wsyp sodę, przyprawę do piernika, wlej masę miodową, wbij jajko, zagnieć.
Landrynki drobno potłucz. Ciasto rozwałkuj, szklanką wytnij krążki. Zrób w nich dziurki, ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Do dziurek wsyp landrynki, piecz około 15 min w temp. 180°C (jeżeli papier się przykleił do pierniczków, lekko zwilż je wodą i delikatnie papier zdejmij).Źródło: Chwila dla Ciebie