Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pierożki ravioli z serowym farszem"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 58
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 378
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 102
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 58
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 378
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 102
Składniki
Ciasto: ciasta mieszamy w misce, przenosimy na stolnicę i zagniatamy do uzyskania gładkiego ciasta. Przykrywamy, odstawiamy na godzinę, by ciasto odpoczęło.
Farsz: Zmiażdżony czosnek i posiekaną cebulę dusimy na łyżce tłuszczu, uważając, by się nie przypaliły. Fetę kruszymy. Rozmrożony szpinak przesmażamy na maśle. Studzimy. Wszystkie farszu mieszamy, doprawiamy sporą ilością pieprzu i solą.
Ciasto wałkujemy, szklaneczką wycinamy małe kółeczka. Nadziewamy farszem, mocno sklejamy. Ravioli gotujemy 3-4 minuty w osolonej wodzie z dodatkiem drugiej łyżki oliwy. Podajemy np. z ostrym sosem pomidorowo-paprykowym i ziołami.
Czas przygotowania 70 minut. Cena jednej porcji około 2,60 zł.
Wartość odżywcza jednej porcji 266 kcal Białko 5,5 g/Tłuszcz 14 g/Węglowodany 38 g.Źródło: Rewia