Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pikantny torcik z warzyw"
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 99
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3337
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1189
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 99
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3337
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1189
Składniki
Mąkę wymieszaj z margaryną, żółtkiem i szczyptą soli. Zagnieć gładkie ciasto, dodaj 3 łyżki zimnej wody. Następnie wstaw je na 2 godziny do lodówki.
Pory oczyść, pokrój na plasterki, podsmaż na oleju wymieszanym z masłem. Dodaj pokrojone w plastry ziemniaki, śmietanę, żółtko i natkę pietruszki. Na koniec wymieszaj z pianą ubitą z 2 białek. Dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Formę do pieczenia wysmaruj tłuszczem, wylep ciastem. Następnie ponakłuwaj widelcem i podpiecz spód. Wyjmij z piekarnika i wyłóż na to masę ziemniaczano-porową.
Wstaw ponownie do piekarnika i piecz 35 minut w temperaturze 200° C.Źródło: Na żywo