Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Placek brzoskwiniowy"
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 177
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 319
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 828
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 177
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 319
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 828
Składniki
Mąkę przesiać, dodać zmielone migdały, zimne masło pokrojone w plasterki, cukier i żółtka. posiekać nożem. Cytrynę wyszorować i sparzyć. Zetrzeć skórkę, wycisnąć sok i dodać do ciasta. Zagnieść szybko ciasto, zawinąć i schładzać przez 30 minut.
Brzoskwinie wyjąć z zalewy, osączyć, skropić częścią likieru, odstawić na 30 minut. Świeże obrać i postępować tak samo. Ciasto rozwałkować na prostokąt o grubości ok. 1 centymetra. Ułożyć na natłuszczonej i posypanej tartą bułką blasze. Nakłuć widelcem, piec ok. 20 minut w temp. 180oC.
Ciasto ostudzić, posmarować dżemem, skropić likierem. Na wierzch ułożyć warstwę owoców, posmarować resztą dżemu, posypać płatkami migdałów.
ok. 80 minutŹródło: Twoje Imperium