Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 501
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 78
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 501
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 78
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 161
Składniki
Z mąki, proszku do pieczenia, margaryny, cukru, jajka i smietany zagnieść gładkie, jednolite ciasto, a następnie wylepić nim blaszkę /30x25 cm/
Cukier /1/2szklanki/, masło i miód przełożyć do rondelka, stopić mieszając. Do płynnej masy dodać drobno pokrojone orzechy.
Delikatnie wlać masę na surowy placek. Wstawić do srednio nagrzanego piekarnika /180 - 200 stopni C/ i piec. 40 minut.