Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciacho bardzo proste, jak i mało pracochłonne:D a co najważniejsze PYSZNE!! Przepis na DUŻĄ blachę;)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5244
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 816
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11654
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5041
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1284
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5244
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 816
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11654
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5041
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1284
Składniki
Zagnieść ciasto z mąki, cukru, 4 żółtek, margaryny, cukru wamiliowego oraz proszku do pieczenia. Podzielić na 2 części: 3/4 i 1/4. 1/3 włożyć do zamrażalnika, zaś 3/4 wyłożyć na blachę.
Wiśnie odsączyć z soku i ułożyć na cieście. Z białek ubić sztywną pianę dodając 1/2 szkl. cukru i 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej.Pianę wyłożyć na wiśnie, następnie zetrzeć na tarce o grubych oczkach zmrożone ciasto. Piec przez ok.50 minut w temp. 180 stopni. Upieczony placek wystudzić i obsypać cukrem pudrem.