Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciacho bardzo proste, jak i mało pracochłonne:D a co najważniejsze PYSZNE!! Przepis na DUŻĄ blachę;)
Proste danie w stylu włoskim -ulubiony makaron, mięso mielone, sos pomidorowy...
Odsłon: 199
Mają niesamowity smak i aromat. Lubię takie pierniczki bez żadnych dodatków w...
Odsłon: 65
Mięso z piersi kurczaka, do tego ziemniaki i sos pieczarkowy, to danie idealn...
Odsłon: 190
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 11346
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 206
Proste danie w stylu włoskim -ulubiony makaron, mięso mielone, sos pomidorowy...
Odsłon: 199
Mają niesamowity smak i aromat. Lubię takie pierniczki bez żadnych dodatków w...
Odsłon: 65
Mięso z piersi kurczaka, do tego ziemniaki i sos pieczarkowy, to danie idealn...
Odsłon: 190
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 11346
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 206
Składniki
Zagnieść ciasto z mąki, cukru, 4 żółtek, margaryny, cukru wamiliowego oraz proszku do pieczenia. Podzielić na 2 części: 3/4 i 1/4. 1/3 włożyć do zamrażalnika, zaś 3/4 wyłożyć na blachę.
Wiśnie odsączyć z soku i ułożyć na cieście. Z białek ubić sztywną pianę dodając 1/2 szkl. cukru i 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej.Pianę wyłożyć na wiśnie, następnie zetrzeć na tarce o grubych oczkach zmrożone ciasto. Piec przez ok.50 minut w temp. 180 stopni. Upieczony placek wystudzić i obsypać cukrem pudrem.