Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placek z borówkami amerykańskimi to ciasto przygotowane z kruszonki. Jest łatwe i proste w wykonaniu co szczególnie lubię w ciastach. Najlepiej smakuje na ciepło podane z lodami lub bitą śmietaną.
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 243
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4933
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4824
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44862
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 479
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 243
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4933
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4824
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44862
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 479
Składniki
Margarynę roztapiamy w garnku na małym ogniu i odstawiamy do schłodzenia. Do miski wsypujemy mąkę, cukier, cynamon i roztopioną margarynę, składniki delikatnie łączymy łyżką a następnie dłonią wyrabiamy kruszonkę i odstawiamy na 15 minut do lodówki.
Dno tortownicy posmarowanej tłuszczem wysypujemy jedną częścią kruszonki a na warstwie kruszonki układamy borówki amerykańskie. Wierzch owoców posypujemy pozostałą częścią kruszonki. Placek pieczemy 30 minut w piekarniku nagrzanym do 200 st C. Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem i jeszcze ciepły kroimy.