Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placek z borówkami amerykańskimi to ciasto przygotowane z kruszonki. Jest łatwe i proste w wykonaniu co szczególnie lubię w ciastach. Najlepiej smakuje na ciepło podane z lodami lub bitą śmietaną.
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 22
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 525
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5413
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 22
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 525
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5413
Składniki
Margarynę roztapiamy w garnku na małym ogniu i odstawiamy do schłodzenia. Do miski wsypujemy mąkę, cukier, cynamon i roztopioną margarynę, składniki delikatnie łączymy łyżką a następnie dłonią wyrabiamy kruszonkę i odstawiamy na 15 minut do lodówki.
Dno tortownicy posmarowanej tłuszczem wysypujemy jedną częścią kruszonki a na warstwie kruszonki układamy borówki amerykańskie. Wierzch owoców posypujemy pozostałą częścią kruszonki. Placek pieczemy 30 minut w piekarniku nagrzanym do 200 st C. Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem i jeszcze ciepły kroimy.