Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny placek z jabłkami z bezowym wierzchem. Idealny!
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 58
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 96
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 16
Szybkie i pyszne placuszki brzoskwiniowe gotowe w kilka chwil to świetny pomy...
Odsłon: 485
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 58
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 96
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 16
Szybkie i pyszne placuszki brzoskwiniowe gotowe w kilka chwil to świetny pomy...
Odsłon: 485
Składniki
4 żółtka i jedno jajko dodać do mąki. Wsypać cukier puder, proszek do pieczenia i śmietanę. Smalec i margarynę drobno pokroić i "ciachać" nożem, aż wszystko się połączy. Ugnieść ciasto.
1/3 ciasta odjąć i włożyć do zamrażarki. Pozostałe 2/3 do lodówki na około 1 godzinę.
Ciasto wyjąć z lodówki i ułożyć na papierze do pieczenia. Piec w 180C przez 15min. W między czasie ubić pozostałe białka z 3/4 szkl. cukru i kisielem. Porada: Jeśli kisiel jest już słodzony zmniejszyć ilość cukru do pół szkl. Na podpieczone ciasto ułożyć jabłka a na jabłka pianę z białek. Wyjąć pozostałą część ciasta z zamrażarki i "porwać" na pianę.
Piec w 180C przez 30 minut. Piana musi nabrać brązowawego koloru. Smacznego!