Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ciasto na letnie przyjęcie.
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 848
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1810
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 22351
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 848
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1810
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 22351
Składniki
Suchary wymieszać z roztopionym masłem,wyłożyć do natłuszczonej formy o wymiarach 20cm. na 25cm.Ugnieść. Utrzeć razem twarożek,jogurt,mleko ,oba cukry,sok i skórke z cytryny. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej gorącej wody ,przestudzić.Połączyć, z niewielką ilością kremu jogurtowego,dodać do pozostałego kremu.Jeżyny rozgnieść,dodać do kremu. Schłodzić.Kiedy krem zacznie tężeć wyłożyć go na przygotowany spód. Wstawić do lodówki na około 2 godziny.
Gotowy placek pokroić na 16 kawałków,każdy udekorować rozetkami z ubitej kremówki,kawałkami rurek waflowych i startą czekoladą.