Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ciasto na letnie przyjęcie.
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 160
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 160
Składniki
Suchary wymieszać z roztopionym masłem,wyłożyć do natłuszczonej formy o wymiarach 20cm. na 25cm.Ugnieść. Utrzeć razem twarożek,jogurt,mleko ,oba cukry,sok i skórke z cytryny. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej gorącej wody ,przestudzić.Połączyć, z niewielką ilością kremu jogurtowego,dodać do pozostałego kremu.Jeżyny rozgnieść,dodać do kremu. Schłodzić.Kiedy krem zacznie tężeć wyłożyć go na przygotowany spód. Wstawić do lodówki na około 2 godziny.
Gotowy placek pokroić na 16 kawałków,każdy udekorować rozetkami z ubitej kremówki,kawałkami rurek waflowych i startą czekoladą.