Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ciasto na letnie przyjęcie.
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 885
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 278
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31541
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 885
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 278
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31541
Składniki
Suchary wymieszać z roztopionym masłem,wyłożyć do natłuszczonej formy o wymiarach 20cm. na 25cm.Ugnieść. Utrzeć razem twarożek,jogurt,mleko ,oba cukry,sok i skórke z cytryny. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej gorącej wody ,przestudzić.Połączyć, z niewielką ilością kremu jogurtowego,dodać do pozostałego kremu.Jeżyny rozgnieść,dodać do kremu. Schłodzić.Kiedy krem zacznie tężeć wyłożyć go na przygotowany spód. Wstawić do lodówki na około 2 godziny.
Gotowy placek pokroić na 16 kawałków,każdy udekorować rozetkami z ubitej kremówki,kawałkami rurek waflowych i startą czekoladą.