Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ciasto na letnie przyjęcie.
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 789
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 93
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 789
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 93
Składniki
Suchary wymieszać z roztopionym masłem,wyłożyć do natłuszczonej formy o wymiarach 20cm. na 25cm.Ugnieść. Utrzeć razem twarożek,jogurt,mleko ,oba cukry,sok i skórke z cytryny. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej gorącej wody ,przestudzić.Połączyć, z niewielką ilością kremu jogurtowego,dodać do pozostałego kremu.Jeżyny rozgnieść,dodać do kremu. Schłodzić.Kiedy krem zacznie tężeć wyłożyć go na przygotowany spód. Wstawić do lodówki na około 2 godziny.
Gotowy placek pokroić na 16 kawałków,każdy udekorować rozetkami z ubitej kremówki,kawałkami rurek waflowych i startą czekoladą.