Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie w przygotowaniu i pyszne ciasto z ulubionymi owocami:)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10706
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6162
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5356
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13058
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4808
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10706
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6162
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5356
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13058
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4808
Składniki
Masło utrzyj na gładką masę. Wszystkie składniki dodawaj w kolejności: cukier, jajka, cukier waniliowy, ocet, olej i mąka wymieszana z proszkiem do pieczenia i przesiana.
Masę wylej na wyłożoną papierem blaszkę. Na wierzch wyłóż ulubione owoce, np. śliwki, jabłka, truskawki. Można posypać kruszonką. Piec 50 minut. Dodatkową zaletą ciasta jest to, że przygotowując je zimą możemy wykorzystać owoce bez rozmrażania!