Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj chciałabym polecić szybkie i bardzo smaczne ciasto z owocami. Dodając różne owoce, również mrożone można uzyskać za każdym razem coś nowego. W zamrażalniku plątała mi się końcówka śliwek, dodałam kilka ćwiartek jabłek i wyszło bardzo smaczne ciasto. Zaletą jego jest to, że szybko się robi i sprawdza się jako awaryjne przy niespodziewanych gościach. Serdecznie polecam.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5005
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13511
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5863
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7604
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5005
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13511
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5863
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7604
Składniki
Masło lub margarynę pozostawić w cieple by zmiękła, dodać całe jaja i cukier, ubić mikserem na puszystą masę. Mąkę pszenną wymieszać z ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia, dosypać do masy, wymieszać.
Formę ( tortownica 26cm) wysmarować tłuszczem i wysypać tartą bułką, wyłożyć ciasto i owoce. Piekarnik nagrzać do 200 ͦC, wstawić ciasto na 40 min. Upieczone wyjąć, jeszcze ciepłe posypać cukrem pudrem.