Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Placek z rabarbarem"
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 2725
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6390
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 2725
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6390
Składniki
Rabarbar oczyść, opłucz, pokrój na kawałki. Masło utrzyj z cukrem pudrem i cukrem waniliowym oraz kolejno wbijanymi jajkami.
Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia. Porcjami wsyp do ucieranej masy. Dodaj wiórki i śmietanę, wymieszaj mikserem. Z mleka, cukru oraz proszku budyniowego ugotuj gęsty budyń.
Blachę posmaruj tłuszczem. Oprósz tartą bułką. Ciasto rozsmaruj cienko na spodzie blachy. Potem wyłóż budyń. Na wierzchu ułóż kawałki rabarbaru.
Ciasto wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175°C. Piecz przez 40 minut. Odstaw do wystudzenia.Źródło: Naj