Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 54
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 87
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5948
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 89
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 54
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 87
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5948
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 89
Składniki
3 szkl.mąki krupczatki,1 kostka margaryny, 5 łyżek cukru, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 cukier waniliowy--te wszystkie składniki posiekać i dodać do nich 5 żółtek i 3 łyżki śmietany gęstej. Zagnieść.
1/5 ciasta odłożyć na kruszonkę, a 4/5 ciasta wyłożyć na blachę. ( 25x35)
Następnie na ciasto dajemy pokrojony rabarbar. Na owoce wykładamy ubitą pianę z 5 białek,z 1 szklanki cukru i z 2 budyniami waniliowymi. Na wierzch robimu kruszonkę z tej 1/5 ciasta która wczesniej była odłożona.
Pieczemy w tem. 175-180 stopni. 40 minut.SMACZNEGO!!!!