Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały deser do porannej kawki.
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 434
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2239
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38660
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1353
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 434
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2239
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38660
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1353
Składniki
Wykonanie ciasta: Twaróg przełożyć do miski i dodać mleko, oliwę, sok z cytryny do smaku, cukier waniliowy oraz szczyptę soli. Wszystko razem bardzo dokładnie wymieszać, a następnie dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i wyrobić na jednolitą masę. Tak przygotowane ciasto wyłożyć na blachę wysmarowaną tłuszczem, następnie wyłożyć przekrojone na połówki śliwki, i posypać cukrem. Wykonanie zalewy: Białka ubić na sztywno i cały czas ubijając, dodać cukier i po jednym żółtku. Ubitą masę posypać mąką ziemniaczaną a następnie delikatnie wyłożyć na śliwki. Na koniec całość posypać płatkami migdałowymi. Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 30-40 minut.