Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 767
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5516
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9341
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 183
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 767
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5516
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9341
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 183
Składniki
Na stolnicę wysypujemy mąkę, dodajemy połowę cukru oraz proszek do pieczenia, dodajemy zimne masło, siekamy razem, dodajemy żółtka. Ciasto dzielimy na pół, do 1 części dodajemy kakao. Ciemne ciasto chowamy do lodówki. Jasne ciasto dzielimy na 2 części, chowamy do lodówki.
1 część ciasta jasnego rozwałkowujemy, układamy w blaszce, nakłuwamy widelcem, smarujemy dżemem, ścieramy na tarce o grubych oczkach ciemne ciasto. Ubijamy białka z resztę cukru, białka rozkładamy na ciemnym cieście, na pianę ścieramy pozostałe jasne ciasto. Pieczemy ok. 45 min. w 180 stopniach.