Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 224
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1121
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 224
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1121
Składniki
Na stolnicę wysypujemy mąkę, dodajemy połowę cukru oraz proszek do pieczenia, dodajemy zimne masło, siekamy razem, dodajemy żółtka. Ciasto dzielimy na pół, do 1 części dodajemy kakao. Ciemne ciasto chowamy do lodówki. Jasne ciasto dzielimy na 2 części, chowamy do lodówki.
1 część ciasta jasnego rozwałkowujemy, układamy w blaszce, nakłuwamy widelcem, smarujemy dżemem, ścieramy na tarce o grubych oczkach ciemne ciasto. Ubijamy białka z resztę cukru, białka rozkładamy na ciemnym cieście, na pianę ścieramy pozostałe jasne ciasto. Pieczemy ok. 45 min. w 180 stopniach.