Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placek nie wymaga zdolności kulinarnych, po za tym jest tani i baaardzo smaczny.... Pleśniawka to ciasto mojego dzieciństwa.... :)
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414351
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2289
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414351
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2289
Składniki
Należy oddzielić żółtka od białek. Do miski wlać żółtka, dodać rozdrobnioną miękką margarynę,mąkę wymieszaną z pr. do pieczenie i 50gr. cukru. Wyrobić ciasto po czym podzielić je na trzy części.Dodam że jest dość miękkie.
Pierwszą część ciasta należy wyłożyć na blaszkę o średnicy ok 20 na 30cm.na nią wyłożyć marmoladę, następnie drugą część ciasta uprzednio wymieszaną z kakao, na to białka ubite z resztą cukru i na to trzecią część ciasta rozdrobnić i poukładać.
Piec w temp. 180 stopni ok 45minut. smacznego :)