Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placek nie wymaga zdolności kulinarnych, po za tym jest tani i baaardzo smaczny.... Pleśniawka to ciasto mojego dzieciństwa.... :)
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 108
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 84
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 219
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 108
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 84
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 219
Składniki
Należy oddzielić żółtka od białek. Do miski wlać żółtka, dodać rozdrobnioną miękką margarynę,mąkę wymieszaną z pr. do pieczenie i 50gr. cukru. Wyrobić ciasto po czym podzielić je na trzy części.Dodam że jest dość miękkie.
Pierwszą część ciasta należy wyłożyć na blaszkę o średnicy ok 20 na 30cm.na nią wyłożyć marmoladę, następnie drugą część ciasta uprzednio wymieszaną z kakao, na to białka ubite z resztą cukru i na to trzecią część ciasta rozdrobnić i poukładać.
Piec w temp. 180 stopni ok 45minut. smacznego :)