Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krem pistacjowy do tortu ma gładką i puszystą konsystencję. Idealnie nadaje s...
Odsłon: 2959
Krem pistacjowy do tortu ma gładką i puszystą konsystencję. Idealnie nadaje s...
Odsłon: 2959
Składniki
Przesiać mąke, zmieszać z proszkiem do pieczenia, dodać margarynę, posiekać dokładnie nożem, dodać pozostałe składniki(2 jajka, cukier). Zarobić ciasto nożem, nastepnie szybko zarobic ręka i wstawic na 30min do lodówki.
Jabła obrać, zetrzec na tarce o grubych oczkach. Dodać cynamon (ile kto lubi, ja dodaje ok 2 łyzeczek) i 2łyzki cukru.
2/3 ciasta wylepiamy dno blachy i boki. Na ciescie rozmarowujemy jabłka i przykrywamy pozostałym ciastem. żeby było ładniejsze smarujemy wierzch roztrzepanym jajkiem.
Pieczemy w tem. 200 stopni ok 40-50min