Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1584
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 955
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1584
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 955
Składniki
Przesiać mąke, zmieszać z proszkiem do pieczenia, dodać margarynę, posiekać dokładnie nożem, dodać pozostałe składniki(2 jajka, cukier). Zarobić ciasto nożem, nastepnie szybko zarobic ręka i wstawic na 30min do lodówki.
Jabła obrać, zetrzec na tarce o grubych oczkach. Dodać cynamon (ile kto lubi, ja dodaje ok 2 łyzeczek) i 2łyzki cukru.
2/3 ciasta wylepiamy dno blachy i boki. Na ciescie rozmarowujemy jabłka i przykrywamy pozostałym ciastem. żeby było ładniejsze smarujemy wierzch roztrzepanym jajkiem.
Pieczemy w tem. 200 stopni ok 40-50min