Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 65
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 104
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 65
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 104
Składniki
Przesiać mąke, zmieszać z proszkiem do pieczenia, dodać margarynę, posiekać dokładnie nożem, dodać pozostałe składniki(2 jajka, cukier). Zarobić ciasto nożem, nastepnie szybko zarobic ręka i wstawic na 30min do lodówki.
Jabła obrać, zetrzec na tarce o grubych oczkach. Dodać cynamon (ile kto lubi, ja dodaje ok 2 łyzeczek) i 2łyzki cukru.
2/3 ciasta wylepiamy dno blachy i boki. Na ciescie rozmarowujemy jabłka i przykrywamy pozostałym ciastem. żeby było ładniejsze smarujemy wierzch roztrzepanym jajkiem.
Pieczemy w tem. 200 stopni ok 40-50min