Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny jako spód do ciast przygotowywanych w tortownicy 24 cm.
Tortownica 24 cm
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1863
Polecam, pychota.
Odsłon: 614
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 507
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1863
Polecam, pychota.
Odsłon: 614
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 507
Składniki
Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywno. Cały czas ubijając stopniowo dodawać cukier. Następnie dodawać żółtka, nadal ubijać. Mąkę pszenną wymieszać z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Dodawać porcjami do ubitych jajek. Delikatnie wymieszać ciasto. Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto wylać do formy. Włożyć do piekarnika nagrzanego na 180°C. Piec ok. 20 min.