Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Poduszki z konfiturą malinową"
Ewa Wachowicz podzieliła się przepisem na znakomite białe kiełbaski z grilla....
Odsłon: 137
Przepis dnia
Kotlety jajeczne to smaczna alternatywa dla zwykłych kotletów mielonych i pom...
Odsłon: 276
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 44452
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 53
Ewa Wachowicz podzieliła się przepisem na znakomite białe kiełbaski z grilla....
Odsłon: 137
Przepis dnia
Kotlety jajeczne to smaczna alternatywa dla zwykłych kotletów mielonych i pom...
Odsłon: 276
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 44452
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 53
Składniki
Obydwa ciasta układamy na stolnicy poprószonej mąką. Kroimy ostrym nożem (sprawdzi się nóż do pizzy) na prostokąty tej samej wielkości.
W połowie prostokątów wycinamy otwory w kształcie serduszek, kółeczek itp. Najlepiej zrobić to foremką do pieczenia kruchych ciasteczek.
Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia układamy pełne prostokąty w odległości około 3 cm od siebie. Skrapiamy łyżką zimnej wody. Nakrywamy częściami z otworami. Za pomocą kuchennego pędzelka smarujemy poduszeczki jajkiem rozmieszanym z drugą łyżką zimnej wody.
Do każdego otworu nakładamy trochę konfitury malinowej. Wycięte serduszka lub kółeczka także smarujemy jajkiem i układamy na blasze. Pieczemy 15–20 minut, aż ciastka będą wyrośnięte i złote.
Czas przygotowania 45 minut. Cena jednej sztuki około 1,30 zł
Wartość odżywcza jednej sztuki 264 kcal Białko 6,8 g/Tłuszcz 25 g/Węglowodany 51 gŹródło: Rewia