Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na deser.
Efekt wędzenia w garnku na bardzo drobnych zrębkach olcha/buk.
Odsłon: 24
Świąteczne smaki.
Odsłon: 61
Ciasto Śnieżynka bez pieczenia jest banalne w wykonaniu, nie potrzebujesz do...
Odsłon: 1238
Efekt wędzenia w garnku na bardzo drobnych zrębkach olcha/buk.
Odsłon: 24
Świąteczne smaki.
Odsłon: 61
Ciasto Śnieżynka bez pieczenia jest banalne w wykonaniu, nie potrzebujesz do...
Odsłon: 1238
Składniki
Pomarańcze obrać ze skórki, pokroić w dość grube plastry. Żółtka oddzielić, białka ubić na sztywną pianę. Dodać roztrzepane żółtka i mąkę. Delikatnie wymieszać na jednolitą masę. W cieście maczać krążki pomarańczy i kłaść je na patelnię, na dobrze rozgrzany tłuszcz. Podawać gorące, posypane cukrem. Pomarańcze można zastąpić ananasami, gruszkami lub jabłkami.