Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla większej ilości osób... po prostu pycha!
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1738
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2255
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 53
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 136
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1369
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1738
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2255
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 53
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 136
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1369
Składniki
Pieczemy biszkopt. Gorący wyciągamy z blachy i czekamy do ostygnięcia.
Na biszkopcie ułożyć odcedzone mandarynki.
Z soku z mandarynek i 2 szklanek soku pomarańczowego ugotować budyń. Gorący wyłożyć na biszkopt z mandarynkami.
Gdy budyń będzie już zimny, śmietankę ubić z cukrem pudrem i śmietan-fixami. Wyłożyć na budyń.
Na wierzch ciasta ułożyć herbatniki. pokropić sokiem z cytryny i posypać cukrem pudrem.
Można jeść od razu lub poczekać do momentu zmiękczenia herbatników.
SMACZNEGO