Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla większej ilości osób... po prostu pycha!
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 789
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1633
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6150
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8950
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 789
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1633
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6150
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8950
Składniki
Pieczemy biszkopt. Gorący wyciągamy z blachy i czekamy do ostygnięcia.
Na biszkopcie ułożyć odcedzone mandarynki.
Z soku z mandarynek i 2 szklanek soku pomarańczowego ugotować budyń. Gorący wyłożyć na biszkopt z mandarynkami.
Gdy budyń będzie już zimny, śmietankę ubić z cukrem pudrem i śmietan-fixami. Wyłożyć na budyń.
Na wierzch ciasta ułożyć herbatniki. pokropić sokiem z cytryny i posypać cukrem pudrem.
Można jeść od razu lub poczekać do momentu zmiękczenia herbatników.
SMACZNEGO