Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla większej ilości osób... po prostu pycha!
W dawnych czasach kiedy nie było jeszcze supermarketów, a warzywa nie były og...
Odsłon: 52420
W dawnych czasach kiedy nie było jeszcze supermarketów, a warzywa nie były og...
Odsłon: 52420
Składniki
Pieczemy biszkopt. Gorący wyciągamy z blachy i czekamy do ostygnięcia.
Na biszkopcie ułożyć odcedzone mandarynki.
Z soku z mandarynek i 2 szklanek soku pomarańczowego ugotować budyń. Gorący wyłożyć na biszkopt z mandarynkami.
Gdy budyń będzie już zimny, śmietankę ubić z cukrem pudrem i śmietan-fixami. Wyłożyć na budyń.
Na wierzch ciasta ułożyć herbatniki. pokropić sokiem z cytryny i posypać cukrem pudrem.
Można jeść od razu lub poczekać do momentu zmiękczenia herbatników.
SMACZNEGO