Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pomarańczowe tiramisu z waflowymi rurkami i bezami"
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 235
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 114
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 604
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 235
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 114
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 604
Składniki
Kawę wymieszaj z 2 łyżkami cukru oraz likierem. Odstaw do wystudzenia. Serek mascarpone połącz z twarogiem i utrzyj na gładko z 8 dag cukru. Pomarańcze sparz, wytrzyj do sucha, 3 owoce obierz, usuń białą skórkę, miąższ pokrój w cienkie plasterki.
Spód formy wyłóż 1/2 rurek, skrop je 1/2 posłodzonej kawy z likierem i rozsmaruj na nich 1/4 masy serowej. Przykryj ją plasterkami pomarańczy, 1/4 kremu i resztą rurek. Skrop je pozostałą kawą i rozsmaruj resztą masy serowej. Deser wstaw do lodówki na 3 godziny.
Odłożoną pomarańczę pokrój w plasterki, bezy drobno pokrusz. Gotowe tiramisu oprósz kakao. Deser pokrój na porcje. Każdą udekoruj plasterkiem pomarańczy oraz rurką waflową. Przed podaniem posyp kawałeczkami ciastek bezowych.
ok. 30 min, 1 porcja zawiera ok. 510 kcal. Ok. 4,20 zł za porcjęŹródło: Tina