Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto biszkoptowe kakaowo-makowo-kokosowe z masą budyniową
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2508
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 1062
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1383
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2508
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 1062
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1383
Składniki
CIASTO: Białka ubić na sztywno z cukrem. Mieszając, dodawaj po jednym żółtku, łyżce mąki z proszkiem i oleju. Wymieszaj. Ciasto podziej na 3 części. Do pierwszej dodaj kakao, do drugiej mak, a do ostatniej wiórki kokosowe. Każdą z nich oddzielnie wymieszaj Wylewaj ciasto na blachę w kolejności: masa z kakao, masa z makiem, masa z wiórkami. Upiecz w temp. 180 stopni przez 45 min i ostudź.
MASA: Przygotuj budyń z mlekiem wg przepisu na opakowaniu. Gdy wystygnie, zmiksuj go z masłem i cukrem pudrem. Przetnij ciasto na pół, nasącz dowolnym alkoholem, posmaruj połową masy, przykryj drugim plackiem i znów nasącz. Wierzch posmaruj resztą masy. Udekoruj owocami i orzechami.