Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto biszkoptowe kakaowo-makowo-kokosowe z masą budyniową
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 509
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 262
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 509
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 262
Składniki
CIASTO: Białka ubić na sztywno z cukrem. Mieszając, dodawaj po jednym żółtku, łyżce mąki z proszkiem i oleju. Wymieszaj. Ciasto podziej na 3 części. Do pierwszej dodaj kakao, do drugiej mak, a do ostatniej wiórki kokosowe. Każdą z nich oddzielnie wymieszaj Wylewaj ciasto na blachę w kolejności: masa z kakao, masa z makiem, masa z wiórkami. Upiecz w temp. 180 stopni przez 45 min i ostudź.
MASA: Przygotuj budyń z mlekiem wg przepisu na opakowaniu. Gdy wystygnie, zmiksuj go z masłem i cukrem pudrem. Przetnij ciasto na pół, nasącz dowolnym alkoholem, posmaruj połową masy, przykryj drugim plackiem i znów nasącz. Wierzch posmaruj resztą masy. Udekoruj owocami i orzechami.