Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pory pieczone w całości"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 258
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1080
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 258
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1080
Składniki
Pory dokładnie umyj, przytnij brzydkie końcówki liści i usuń pierwszą wierzchnią warstwę.
Zagotuj w garnku wodę i lekko posól. Blanszuj pory we wrzątku ok. 3 min. Wyjmij i dokładnie osusz.
Pory wymieszaj z oliwą, posiekanym lub przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Przełóż do naczynia żaroodpornego lub brytfanki, dopraw solą i pieprzem i piecz 10-15 min w 200oC. Przed podaniem posyp parmezanem.Źródło: Takie jest życie