Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pory pieczone w całości"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5631
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 940
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 242
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 29760
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 77
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5631
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 940
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 242
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 29760
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 77
Składniki
Pory dokładnie umyj, przytnij brzydkie końcówki liści i usuń pierwszą wierzchnią warstwę.
Zagotuj w garnku wodę i lekko posól. Blanszuj pory we wrzątku ok. 3 min. Wyjmij i dokładnie osusz.
Pory wymieszaj z oliwą, posiekanym lub przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Przełóż do naczynia żaroodpornego lub brytfanki, dopraw solą i pieprzem i piecz 10-15 min w 200oC. Przed podaniem posyp parmezanem.Źródło: Takie jest życie