Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie ciasto bez pieczenia, z sezonowymi owocami
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3713
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 130
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3713
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 130
Składniki
Blachę 24x36 cm wykładamy papierem do pieczenia. Układamy warstwę herbatników. Galaretki cytrynowe rozpuszczamy w 2 szklankach gorącej, gotowanej wody. Galaretki truskawkowe również rozpuszczamy w 2 szklankach gorącej wody.
Gdy galaretka cytrynowa zaczyna tężeć, ubijamy na sztywno śmietankę. Dodajemy serek mascarpone oraz galaretkę cytrynową. Wszystko dokładanie mieszamy. Połowę powstałej masy wylewamy na herbatniki.
Na masę układamy na obu brzegach blachy po całym biszkopcie, a przez środek po połówce biszkopta. Pomiędzy biszkopty układamy porzeczki i zalewamy tężejącą, czerwoną galaretką. Schładzamy około 5 minut. Wykładamy pozostałą część masy cytrynowej.
Przykrywamy herbatnikami. Schładzamy w lodówce. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Wylewamy na herbatniki. Posypujemy po wierzchu wiórkami kokosowymi.