Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie ciasto bez pieczenia, z sezonowymi owocami
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3884
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414968
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2429
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3884
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414968
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2429
Składniki
Blachę 24x36 cm wykładamy papierem do pieczenia. Układamy warstwę herbatników. Galaretki cytrynowe rozpuszczamy w 2 szklankach gorącej, gotowanej wody. Galaretki truskawkowe również rozpuszczamy w 2 szklankach gorącej wody.
Gdy galaretka cytrynowa zaczyna tężeć, ubijamy na sztywno śmietankę. Dodajemy serek mascarpone oraz galaretkę cytrynową. Wszystko dokładanie mieszamy. Połowę powstałej masy wylewamy na herbatniki.
Na masę układamy na obu brzegach blachy po całym biszkopcie, a przez środek po połówce biszkopta. Pomiędzy biszkopty układamy porzeczki i zalewamy tężejącą, czerwoną galaretką. Schładzamy około 5 minut. Wykładamy pozostałą część masy cytrynowej.
Przykrywamy herbatnikami. Schładzamy w lodówce. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Wylewamy na herbatniki. Posypujemy po wierzchu wiórkami kokosowymi.