Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie ciasto bez pieczenia, z sezonowymi owocami
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12843
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1455
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14100
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5854
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12843
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1455
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14100
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5854
Składniki
Blachę 24x36 cm wykładamy papierem do pieczenia. Układamy warstwę herbatników. Galaretki cytrynowe rozpuszczamy w 2 szklankach gorącej, gotowanej wody. Galaretki truskawkowe również rozpuszczamy w 2 szklankach gorącej wody.
Gdy galaretka cytrynowa zaczyna tężeć, ubijamy na sztywno śmietankę. Dodajemy serek mascarpone oraz galaretkę cytrynową. Wszystko dokładanie mieszamy. Połowę powstałej masy wylewamy na herbatniki.
Na masę układamy na obu brzegach blachy po całym biszkopcie, a przez środek po połówce biszkopta. Pomiędzy biszkopty układamy porzeczki i zalewamy tężejącą, czerwoną galaretką. Schładzamy około 5 minut. Wykładamy pozostałą część masy cytrynowej.
Przykrywamy herbatnikami. Schładzamy w lodówce. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Wylewamy na herbatniki. Posypujemy po wierzchu wiórkami kokosowymi.