Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czekoladowe Mikołaje, bombki i podobne słodycze z czekolady które po świętach pozostają postanowiłam wykorzystać w bloku. Bloku już prawie nie ma , a i ze słodyczami zrobiłam porządek.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10675
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 902
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9108
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1347
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10675
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 902
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9108
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1347
Składniki
Masło ,cukier , kakao , mleko i słodycze wkładam do garnka i podgrzewam ciągle mieszając .
Kiedy wszystkie składniki się połączą zdejmuję garnek , wsypuję mleko w proszkui energicznie mieszam.
Na koniec dodaję orzechy włoskie , jeszcze raz mieszam .Wykładam na blachę keksówkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Dokładnie dociskam i umieszczam w lodówce na min. 2 godz.Ja poukładałam jeszcze orzechy na wierzchu.Można dodać herbatniki i inne dodatki , jednak ten blok miał być typowo orzechowy.