Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ulubuine ciasto mojego męża :)) przepis znaleziony w Claudii troszkę zmodyfikowany :)
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 281
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 397
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 53
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 63
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 281
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 397
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 53
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 63
Składniki
Upiec biszkopt. Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Dodać żółtka i jeszcze ubijać. Następnie dodać mąkę, proszek do pieczenia. Delikatnie wymieszać. Ciasto wylać do wyłożonej papierem prostokątnej blachy o wymiarach 22 na 26 cm. Piec około 25 minut w temperaturze 170 °C. Ostudzić.
6 białek ubić na sztywną pianę, stopniowo dodawać cukier. Następnie dodać pokrojone Prince Polo i wiórki kokosowe. Wszystko razem wymieszać, wylać do wyłożonej papieren prostokątnej blachy i piec ok. 20 minut w temperaturze 170 stopni C. Ostudzić.
Żółtka ubić na parze, dodać cukier i nadal ubijać. Ostudzić. Masło utrzeć na puszystą masę i dodawać masę jajeczną, cały czas ucierając.
Na upieczony i ostudzony biszkopt wyłożyć krem, a następnie ciasto zb Prince Polo i lekko docisnąć. Masło rozpuścić a następnie dodać wodę, kakao, cukier i całość podgrzewać na małym ogniu, aż składniki się połączą. Wierzch ciasta polać polewą czekoladową i schłodzić w lodówce