Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jej zaleta jest to ze nie trzeba wyrabiac:) Ciasto pochodzi z jednej z ksiazek siostry Leoni i na stale zagoscilo w naszym domu:)
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 454
Obiecuje Ci, że po przygotowaniu w domu tego kapslona zrezygnujesz z tych na...
Odsłon: 1139
Od pewnego czasu kwitnie moda na dubajskie słodycze z pastą pistacjową na baz...
Odsłon: 5847
Ten przepis na kaczkę z frytkownicy beztłuszczowej pozwala przyrządzić wykwin...
Odsłon: 1146
Bigos można przygotować w wersji „na bogato”, poświęcając mu nawet kilka godz...
Odsłon: 1218
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 454
Obiecuje Ci, że po przygotowaniu w domu tego kapslona zrezygnujesz z tych na...
Odsłon: 1139
Od pewnego czasu kwitnie moda na dubajskie słodycze z pastą pistacjową na baz...
Odsłon: 5847
Ten przepis na kaczkę z frytkownicy beztłuszczowej pozwala przyrządzić wykwin...
Odsłon: 1146
Bigos można przygotować w wersji „na bogato”, poświęcając mu nawet kilka godz...
Odsłon: 1218
Składniki
Masło roztopic, dodac mleko i lekko podgrza. Drodże rozetrzec z łyżka cukru. Jajka utrzec na gładka mase z cukrem. Wszystko to dodac do przesianej maki, wymieszac drewnianą łyżka. Pozostawic by podrosło i znow zamieszac. Gdy ponownie podrośnie wyłozyc na blaszke. Posypac kruszonka i pozostawic do wyrosniecia. piec ok 40 min.
kruszonka : 3 lyzki maki duża łyzka masła, duza łyżka cukru, cukier waniliowy. Wszystko razem wygnieś i posypac ciasto.