Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jej zaleta jest to ze nie trzeba wyrabiac:) Ciasto pochodzi z jednej z ksiazek siostry Leoni i na stale zagoscilo w naszym domu:)
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 58
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 118
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10342
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 113
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1009
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 58
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 118
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10342
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 113
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1009
Składniki
Masło roztopic, dodac mleko i lekko podgrza. Drodże rozetrzec z łyżka cukru. Jajka utrzec na gładka mase z cukrem. Wszystko to dodac do przesianej maki, wymieszac drewnianą łyżka. Pozostawic by podrosło i znow zamieszac. Gdy ponownie podrośnie wyłozyc na blaszke. Posypac kruszonka i pozostawic do wyrosniecia. piec ok 40 min.
kruszonka : 3 lyzki maki duża łyzka masła, duza łyżka cukru, cukier waniliowy. Wszystko razem wygnieś i posypac ciasto.