Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Proste ciasteczka kakaowe"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11959
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16449
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5287
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11959
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16449
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5287
Składniki
Masło i cukier utrzyj mikserem na puszystą masę. Wbij jajko, dodaj ekstrakt, sól, wymieszaj. Na koniec wsyp mąkę i kakao, utrzyj na gładką masę. Gotowe ciasto zawiń w folię i odstaw na 1 godzinę do lodówki.
Schłodzone ciasto rozwałkuj na grubość około 3 mm (jeśli będzie suche i łamliwe, dodaj trochę kwaśnej śmietany). Foremką wycinaj serca i układaj je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C, piecz ok. 15 minut. Wystudź na kratce, udekoruj lukrem (tak jak pierniczki). Jeśli chcesz je powiesić na choince, pamiętaj o zrobieniu otworu na tasiemkę przed upieczeniem.
• 35 minut +czas chłodzenia • cena ok. 13 złŹródło: Show