Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne serowe ciasteczka. Robi się je z kilku składników, bardzo szybko, ciasto nie wymaga chłodzenia w lodówce. Po upieczeniu przypominają trochę ciasto francuskie, bo ciasto fajnie się rozwarstwia. Najsmaczniejsze zaraz po upieczeniu.
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1078
Polecam.
Odsłon: 1056
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 1145
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1078
Polecam.
Odsłon: 1056
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 1145
Składniki
Białka jajek oddzielić od żółtek. Mąkę przesiać na stolnicę, dodać ser, masło, żółtka i proszek do pieczenia. Szybko zagnieść ciasto. Rozwałkować na grubość około 0,5cm, obficie podsypując mąką. Wycinać foremkami ciasteczka. Układać je na blaszce z papierem do pieczenia. Ciastka smarować roztrzepanym widelcem białkiem i posypywać cukrem kryształem lub ozdobami cukrowymi. Blaszkę wstawić do piekarnika nagrzanego do 190*C, piec około kwadransa (do zarumienienia).