Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne serowe ciasteczka. Robi się je z kilku składników, bardzo szybko, ciasto nie wymaga chłodzenia w lodówce. Po upieczeniu przypominają trochę ciasto francuskie, bo ciasto fajnie się rozwarstwia. Najsmaczniejsze zaraz po upieczeniu.
Duszone rzodkiewki przygotujesz w 3 sekundy. Zawarte w nich są liczne witamin...
Odsłon: 54
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 69
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 1701
Duszone rzodkiewki przygotujesz w 3 sekundy. Zawarte w nich są liczne witamin...
Odsłon: 54
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 69
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 1701
Składniki
Białka jajek oddzielić od żółtek. Mąkę przesiać na stolnicę, dodać ser, masło, żółtka i proszek do pieczenia. Szybko zagnieść ciasto. Rozwałkować na grubość około 0,5cm, obficie podsypując mąką. Wycinać foremkami ciasteczka. Układać je na blaszce z papierem do pieczenia. Ciastka smarować roztrzepanym widelcem białkiem i posypywać cukrem kryształem lub ozdobami cukrowymi. Blaszkę wstawić do piekarnika nagrzanego do 190*C, piec około kwadransa (do zarumienienia).