Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Banalnie proste, chyba nie sposób go popsuć a smak rewelacyjny :) Do tego robi się je błyskawicznie.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 930
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2145
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4162
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 930
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2145
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4162
Składniki
Jajka ucieramy z cukrami i szczypta soli, dodajemy olej i łączymy. Dodajemy przesianą razem z proszkiem do pieczenia mąkę, maślankę i dokładnie mieszamy. Blaszkę smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą, wylewamy na nią ciasto i układamy połówki śliwek.
Mąkę, cukier i ciepłe masło ucieramy w palcach i powstałą kruszonką posypujemy ciasto. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 50-60 minut (sprawdzamy drewnianym patyczkiem czy ciasto jest już upieczone).