Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Banalnie proste, chyba nie sposób go popsuć a smak rewelacyjny :) Do tego robi się je błyskawicznie.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12255
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1382
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13003
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5142
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12255
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1382
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13003
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5142
Składniki
Jajka ucieramy z cukrami i szczypta soli, dodajemy olej i łączymy. Dodajemy przesianą razem z proszkiem do pieczenia mąkę, maślankę i dokładnie mieszamy. Blaszkę smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą, wylewamy na nią ciasto i układamy połówki śliwek.
Mąkę, cukier i ciepłe masło ucieramy w palcach i powstałą kruszonką posypujemy ciasto. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 50-60 minut (sprawdzamy drewnianym patyczkiem czy ciasto jest już upieczone).