Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Banalnie proste, chyba nie sposób go popsuć a smak rewelacyjny :) Do tego robi się je błyskawicznie.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4037
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415842
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2706
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4037
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415842
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2706
Składniki
Jajka ucieramy z cukrami i szczypta soli, dodajemy olej i łączymy. Dodajemy przesianą razem z proszkiem do pieczenia mąkę, maślankę i dokładnie mieszamy. Blaszkę smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą, wylewamy na nią ciasto i układamy połówki śliwek.
Mąkę, cukier i ciepłe masło ucieramy w palcach i powstałą kruszonką posypujemy ciasto. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 50-60 minut (sprawdzamy drewnianym patyczkiem czy ciasto jest już upieczone).