Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Banalnie proste, chyba nie sposób go popsuć a smak rewelacyjny :) Do tego robi się je błyskawicznie.
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1342
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 41
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12199
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1342
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 41
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12199
Składniki
Jajka ucieramy z cukrami i szczypta soli, dodajemy olej i łączymy. Dodajemy przesianą razem z proszkiem do pieczenia mąkę, maślankę i dokładnie mieszamy. Blaszkę smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą, wylewamy na nią ciasto i układamy połówki śliwek.
Mąkę, cukier i ciepłe masło ucieramy w palcach i powstałą kruszonką posypujemy ciasto. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 50-60 minut (sprawdzamy drewnianym patyczkiem czy ciasto jest już upieczone).