Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 630
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2809
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 925
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1676
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14549
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 630
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2809
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 925
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1676
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14549
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto miksujemy, tak aby nie było grudek. Przekładamy do dużej formy i pieczemy ok. 45 min. Jabłka obieramy, kroimy w kostkę i smażymy. Gorące jabłka dzielimy na dwie części. Do 1 części dodajemy galaretkę truskawkową , do 2 – winogronową. Mieszamy. Ostudzony placek przekrawamy na pół. Na jeden placek kładziemy masy. Drugi placek kruszymy i posypujemy masy.