Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To szybki i łatwy do przygotowania piernik. Ale choć jest bardzo prosty w wykonaniu, to efekt jest pyszny. Piernik bardzo długo pozostaje świeży, a z każdym dniem jest lepszy.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8737
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7446
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5088
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328158
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8737
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7446
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5088
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328158
Składniki
Roztopić masło, mieszając dodać miód, roztopić. Wsypać przyprawę korzenną i cynamon, chwilę podgrzewać mieszając. Pozostawić do ostygnięcia. Jajka utrzeć z cukrem i dodać przestudzonego masła. Dodać też sodę, mąkę i mleko –dodawać stopniowo, na przemian. Całość wymieszać, by powstała gładka masa. Przygotowaną masę wyłożyć do keksówki (formę wcześniej wyłożyć papierem do pieczenia). Piernik piec około 40-50minut w piekarniku nagrzanym do 180stopni. Upieczone ciasto pozostawić do wystygnięcia. Na koniec przygotować polewę czekoladową – wszystkie składniki polewy podgrzać, ale nie zagotować, mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Tort polać ciepła polewą. Udekorować orzechami.
Polecam