Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19831
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 481
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 479
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6886
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242737
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19831
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 481
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 479
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6886
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242737
Składniki
Sparz mandarynkę w gorącej wodzie.
Na tarce zetrzyj jej skórkę, oraz wyciśnij sok.
Mąkę wsyp do miski, wymieszaj z proszkiem do pieczenia.
Miękki masło utrzyj razem z cukrem.
Do masy maślanej wbij jajko, dodaj sok i skórkę. Wsyp mąkę z proszkiem.
Ciasto przełóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Piecz 20 minut w 190 st. C.
Wyjmij, ostudź i przekrój na dwa blaty.
Blaty posmaruj dżemem. Dociśnij deseczką.
Pokrój na kawałki, polej roztopioną czekoladą, posyp orzechami i posypką.