Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biszkopt z masą z gorzkie czekolady i rumowymi rodzynkami nadaje się na każdą okazję))
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6194
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9122
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8699
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6194
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9122
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8699
Składniki
BISZKOPT: białka ubić na sztywno,dodać cukier i żółtka cały czas ucierając. Następnie dodać mąkę z pr. do pieczenia. Ciasto podzielić na dwie części.Do jednej dodać mak.Ciasta pieczemy osobno w blasze o wym.35x24 w tem.180 st.C przez ok. 25 minut.
Rodzynki zalać rumem najlepiej dwa dni wcześniej, żeby dobrze nasiąknęły.Odcedzić /zachować odcedzony rum/
Masło i połamaną czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i połączyć z rodzynkami. Dokładnie wymieszać.
Do odcedzonego rumu dolać ok.1/2 szklanki wody przegotowanej, wymieszać i nasączyć biszkopty.
Na jasny biszkopt nałożyć połowę masy czekoladowej, przykryć biszkoptem z makiem i nałożyć pozostałą masę. Udekorować wg uznania. SMACZNEGO!