Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Przekładaniec sułtański"
Polecam.
Odsłon: 131
Prosta, smaczna potrawka z indyka. Może być pysznym daniem obiadowym czy poda...
Odsłon: 107
Pierogi meksykańskie całkowicie różnią się od naszych polskich. Przede wszyst...
Odsłon: 17047
Polecam.
Odsłon: 131
Prosta, smaczna potrawka z indyka. Może być pysznym daniem obiadowym czy poda...
Odsłon: 107
Pierogi meksykańskie całkowicie różnią się od naszych polskich. Przede wszyst...
Odsłon: 17047
Składniki
Wszystkie ciasta przełóż do miski i wyrób mikserem na gładką masę. Ciasto przykryj i odstaw do lodówki na dobę. Następnego dnia podziel je na 4 części i upiecz 4 oddzielne placki na złoty kolor (piecz ok. 45 min w temp. 180 st.).
Przygotuj krem: w rondlu zagotuj mleko, wsyp kaszę mannę i cukier. Gotuj na wolnym ogniu, aż masa zgęstnieje (często mieszaj, by kasza nie przypaliła się). Odstaw ją, by dobrze wystygła. W tym czasie bakalie sparz, osącz i bardzo drobno posiekaj.
Miękkie masło utrzyj mikserem na puszystą białą masę. Nie przerywając ucierania, dodawaj po 1 łyżce kaszy manny (ew. możesz wlać także kilka kropel zapachu waniliowego). Na koniec masę wymieszaj z posiekanymi bakaliami.
Przestudzone placki przełóż. Pierwszy posmaruj połową kremu z kaszy, drugi powidłami, a trzeci resztą kremu. Przykryj czwartym plackiem. Przekładaniec obciąż deseczką i mocno schłodź. Posmaruj polewą czekoladową. Z białej polewy zrób ozdobne wzorki.Źródło: Tina