Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Przekładany miodownik"
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8700
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1278
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10319
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4684
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 760
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8700
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1278
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10319
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4684
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 760
Składniki
Wszystkie przełóż do miski i wymieszaj mikserem. Wyrób jednolite ciasto. Podziel je na 3 części. Każdą piecz w temp. 180 stopni C. ok. 20 min.
Przygotuj krem. Do mleka dodaj cukier i kaszę mannę. Gotuj na wolnym ogniu, cały czas mieszając, aż zgęstnieje. Ostudzoną kaszę utrzyj z miękkim masłem.
Czas na polewę. Orzechy sparz wrzątkiem. Gdy ostygną, osusz i dodaj do reszty składników. Wymieszaj. Masę podziel na 2 części.
Na pierwszy blat ciasta połóż jedną część. Przykryj ją drugim blatem i rozsmaruj kolejną część masy. Przykryj trzecim blatem i na niego wylej przygotowaną polewę. Wstaw ciasto do lodówki.Źródło: Tele Tydzień