Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Przepis na ciasto z mandarynkami"
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 92
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 68
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 92
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 68
Składniki
Biszkopt: jajka zmiksuj z cukrem na puszystą masę. Wsyp mąkę i proszek. Wymieszaj. Wylej na blachę posmarowaną tłuszczem, posypaną bułką tartą.
Piecz 35 minut w temp. 180°C. Ostudź ciasto.
Krem: masło stop w rondelku. Dodaj cukier i śmietankę. Podgrzej mocno. Wsyp galaretkę i wymieszaj. Ostudź krem.
Na biszkopcie ułóż cząstki mandarynek. Zalej równomiernie kremem. Wstaw ciasto do lodówki na co najmniej godzinę, aby krem dobrze zastygł.
Śmietanę ubij z cukrem pudrem i śmietanfiksem. Posmaruj nią stężony krem pomarańczowy. Ułóż na wierzchu kratownicę z herbatników.
Udekoruj cząstkami mandarynek. Wstaw do lodówki na 3 godziny, aby ciasto całkowicie stężało.
Porcje 20
Przygototowanie 80 min
Cena 1,95 zł
Kalorie 330 kcalŹródło: Takie jest życie