Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Przepis na muffinki"
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 83
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 55
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 742
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 98
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 83
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 55
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 742
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 98
Składniki
Rodzynki zalać rumem. Masło utrzeć z cukrem i szczyptą soli. Stopniowo dodawać jajka. Mąkę połączyć z migdałami, proszkiem do pieczenia, później przesiać ją do masy. Wszystkie dobrze wyrobić, dodać rodzynki, wymieszać.
Foremki napełniać ciastem do 2/3 wysokości. Ciasteczka piec 20–25 minut w piekarniku rozgrzanym do temp. 175°C. Wystudzić, udekorować posiekanymi bakaliami.
Aby bakalie lepiej się trzymały na muffinkach, można przykleić je, smarując ciasteczka cienką warstwą płynnego miodu.
ok. 50 minutŹródło: Twoje Imperium