Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Przepis na śmietanowy przekładaniec"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5657
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 948
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 245
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 34190
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 94
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5657
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 948
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 245
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 34190
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 94
Składniki
Maliny przełóż na sitko, zostaw, aż rozmarzną, skrop winiakiem. Rozbij jajka, oddziel żółtka od białek. Białka schłodź. Masło utrzyj z cukrem, 2 cukrami waniliowymi i żółtkami.
Mąkę przesiej z kakao i proszkiem. Wsyp do masy maślanej, dolej mleko. Dobrze utrzyj. Białka ubij na sztywno. Domieszaj do ciasta.
Foremkę wyłóż pergaminem. Na spodzie rozsmaruj ciasto. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 175 st. Piecz godzinę. Wystudź.
Śmietanę ubij z resztą cukru waniliowego i zagęstnikiem. Ciasto przetnij na 3 równe placki. Przełóż je 2/3 bitej śmietany oraz malinami.
Resztę śmietany przełóż do szprycy, wyciśnij na wierzch dekoracyjne fale. Oprósz przesianym sitko kakao.
Równie pyszne będzie ciasto z wiśniami ok. 80 min 1 porcja zawiera ok. 320 kcal Ok. 1,20 zł za porcjęŹródło: Tina