Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Przysmak z morelami"
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 153
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 66
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1094
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 153
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 66
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1094
Składniki
Z mąki, cukru pudru, proszku do pieczenia, masła, mleka i żółtka zagnieć ciasto. Mielony mak zagotuj z mlekiem, masłem, cukrem i przyprawami. Poczekaj, aż wystygnie i dodaj żółtko.
Wymieszaj ser z cukrem, cukrem waniliowym i jajkiem. Rozwałkuj ciasto, włóż do formy i rozsmaruj na nim mak. Rozłóż morele, a wokół nich nadzienie twarogowe. Piecz 40 min w 190°C.Źródło: TV14