Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ptasie mleczko"
Polecam.
Odsłon: 129
Czy zrobienie pysznego sosu do sałatki jest trudne? Nic z tych rzeczy! Dziś z...
Odsłon: 345
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 17
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 264
Polecam.
Odsłon: 129
Czy zrobienie pysznego sosu do sałatki jest trudne? Nic z tych rzeczy! Dziś z...
Odsłon: 345
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 17
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 264
Składniki
Żelatynę rozpuścić w 1/2 litra wody, podzielić na 3 części i schłodzić.
Przygotować masę 1: 3 żółtka utrzeć z 3 łyżkami cukru, dodać pianę z 2 białek i jedną część żelatyny.
Masa 2: przygotować tak jak 1, tylko dodać 3 łyżki kakao. Masa 3: śmietankę ubić z 3 łyżkami cukru i cukrem waniliowym, dodać pianę z 2 białek i ostatnią część żelatyny.
Na spód małej blaszki wylać masę 1 i schładzać, aż zgęstnieje. Następnie wyłożyć masę 2, również schłodzić.
Powtórzyć to samo z masą 3. Przygotować galaretkę według przepisu na opakowaniu. Gdy zacznie tężeć, nałożyć ją na wierzch. Całość znów schłodzić.Źródło: Twoje Imperium