Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy zrobienie pysznego sosu do sałatki jest trudne? Nic z tych rzeczy! Dziś zaprezentujemy wam przepis na jeden z najprostszych i najbardziej popularnych na cały świecie dressing sałatkowy. Aby przygotować słynny sos winegret, będziecie potrzebować zaledwie 3 podstawowych składników. Możecie również potraktować go jako bazowy przepis, który posłuży wam do zrobienia innych sosów. Pamiętajcie jedynie, aby polać nim sałatkę tuż przed podaniem - w przeciwnym razie liście zwiędną i wasza przekąska nie będzie już tak apetycznie wyglądać.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 676
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1454
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458726
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1742
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 676
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1454
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458726
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1742
Składniki
Do słoiczka wlej oliwę, sok z cytryny i miód. Dodaj również musztardę i sól, pieprz i zioła.
Jeśli używasz świeżych ziół, zadbaj o to, aby były naprawdę drobno posiekane. Dobrze sprawdzą się np. zioła prowansalskie, tymianek lub natka pietruszki.
Zakręć słoiczek i energicznie wstrząsaj nim przez kilkadziesiąt sekund, do momentu aż powstanie jednolita emulsja.
Tak przygotowany sos winegret możesz od razu wykorzystać do przygotowania sałatki. Możesz również wstawić go do lodówki i przechowywać nawet przez kilka dni. To normalne, jeśli sos rozwarstwi się w trakcie przechowywania. Pamiętaj jedynie, aby przed użyciem dokładnie wstrząsnąć słoikiem, aby składniki ponownie się połączyły.